Μία ψήφος για κάθε νεκρό “Ζ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μία ψήφος για κάθε νεκρό “Ζ”

Φιλότιμες είναι οι προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε οι νεκροί από covid να ξεπεράσουν τους νεκρούς εργάτες του Κατάρ, οι οποίοι θυσιάστηκαν, ώστε να μπορεί ο κάθε -πικραμένος και μη- οπαδός να δει την εθνική της χώρας του.

Η κυβέρνηση -με τα συνεχή και αποτυχημένα lockdowns- έφτασε τον αριθμό των θανόντων στους 6.343, τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα στο Κατάρ κόστισαν τη ζωή σε περίπου 6.500 ανθρώπους.

Η φράση “λήψη μέτρων” άρχισε να λειτουργεί (και όχι να αποδίδει) στο πρόσφατο -και εν εξελίξει- lockdown στην Αττική. Η παράταση στο μάντρωμα είχε αφαιρεθεί από τις στοιχηματικές, που το είχαν σίγουρο, γιατί, όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και έχεις χάσει την μπάλα, οδηγείσαι σε σπασμωδικές και καταστροφικές αποφάσεις.

Ξέρω ότι οι δημοσκοπήσεις δεν θα τσαλακώσουν την εικόνα του -δημοκρατικά εκλεγμένου Π/Θ- το σχήμα του οποίου ετοιμάζεται να ανακηρύξει τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε ήρωα όσο ακόμη βρίσκεται εν ζωή. Θα το καταφέρει και αυτό.

Η 23η ημέρα του Φλεβάρη του 2021 βρήκε τους Ελληνες να μαλώνουν, πέρα από τον Λιγνάδη, και για το καταδικασμένο μέλος της 17Ν.

Διαβάζοντας σχόλια διαφόρων, ξυνόσουν για να κατανοήσεις πώς προέκυψε τέτοιο κύμα συμπαράστασης υπέρ του, λες και έκανε κάτι καλό η δράση του. Αυτή είναι η εύκολη ερμηνεία, η οποια συμφέρει τα τρολ του διαδικτύου και τους υποστηρικτές της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας πείνας, που ξεκίνησε πριν ενάμιση μήνα. Οι διάφοροι, που χαρακτηρίστηκαν υποστηρικτές του Κουφοντίνα, έβλεπαν τη νομιμότητα απέναντι σε πολίτη της χώρας, ο οποίος καταδικάστηκε για τις πράξεις του και χωρίς να τις επικροτούν. Εβλεπαν αρκετά παραπέρα από το προφανές. Μόνο που, εδώ, πρέπει να μιλάμε και για το προφανές.

Μία ψήφος για κάθε νεκρό “Ζ”

Ο Κουφοντίνας έχει αιτήματα, κατοχυρωμένα και όχι στη σφαίρα της φαντασίας, βλέπει όμως ότι δεν τηρούνται στο ελάχιστο.

Η κυβέρνηση απέχει ελάχιστα από τη μετατροπή ενός καταδικασμένου ποινικά κρατούμενου (δεν αναφέρω καν για τις συνειδήσεις) σε πολιτικό ήρωα μόνο και μόνο επειδή αλλάζει φωτογραφικά νόμους, ώστε να μην είναι σε θέση να εκτίσει την ποινή του, ούτε σε αγροτικές φυλακές, ούτε στον Κορυδαλλό, που ήταν και το πρώτο σωφρονιστικό κατάστημα που μεταφέρθηκε.

Και έχεις τους υποστηρικτές του -νόμιμα εκλεγμένου Π/Θ- να λένε ότι σωστά το κράτος δεν ικανοποιεί το αίτημά του και ότι σωστά επιχειρεί να καταστήσει υποχρεωτική τη σίτισή του, με εισαγγελική (!) παρέμβαση (σε πιάνει μια αηδία), ώστε να υπάρχει άλλοθι, εφόσον καταλήξει.

Οσο, για το πρόσχημα βάσει του οποίου δεν μεταφέρεται στον Κορυδαλλό;

Ο κορωνοϊός!

Μία ψήφος για κάθε νεκρό “Ζ”

Κυβέρνηση, που εκτελεί και στο τέλος της ημέρας κλείνει ταμείο.

{Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην παρακάτω (σημερινή) φωτογραφία, μάλλον διαμαρτύρεται χωρίς προφανή λόγο. Εισπράττει περισσότερα από 9 ευρώ τη μέρα και έχει και παράπονο. Δε θα φταίει μετά η “δροσερή πνοή της δημοκρατίας”, αν του σκάσει διμοιρία των ΜΑΤ, για να την εμφυσήσει, οδηγώντας το μαγαζί του σε αναγκαστική ανακαίνιση. Τι είναι η ταβέρνα; Πανεπιστήμιο;}.

 

Μία ψήφος για κάθε νεκρό "Ζ"

πηγή φωτό Δ. Κουφοντίνα: alfavita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Αρθρα